BK Dekorima har utviklet et helt nytt skiltmodulsystem

Image
Image
Image
BK Dekorima så behovet for et enkelt og stilrent modulsystem for skilting i kontorbygg, som også sørget for universell utforming. Et team på tre tok grep og utviklet systemet forhandlere og brukere av kontorbygg over hele landet nå nyter godt av.

– Dette modulsystemet gjør hverdagen enklere for såvel forhandlere av systemet som kundene deres, sier daglig leder på BK Dekorima, Arne Nybo.

Han forteller at det overordnede målet med å utvikle BDsign har vært å lage et pent, enkelt og funksjonelt skiltsystem som også kan tilfredsstille kravene til universell utforming.

– Vi har savnet dette i markedet og er sikre på at også våre forhandlere har gjort det samme. Skiltsystemet blir introdusert i disse dager og har så langt fått veldig gode tilbakemeldinger.

Vårt overordnede mål med å utvikle BDsign har vært å lage et pent, enkelt og funksjonelt skiltsystem som også kan tilfredsstille kravene til universell utforming.

Lønnsom investering i kunnskap

Bdsign er utarbeidet av en intern arbeidsgruppe bestående av Kristian Hynne, Johnny Hafslien og Arne Nybo selv. Hynne er utdannet produktdesigner, og fikk med sin deltakelse i arbeidsgruppen vist hva han kan tilføre en bedriften med sin faglige ballast.

– Med investeringene våre i maskiner, kunnskap og kompetanse hos de ansatte blir vi mer innovative og kreative, det viser dette skiltmodulsystemet, sier Nybo.

Tilpasser grafiske og universelle krav

– Med BDsign vil du kunne dekke de fleste behov og skreddersy løsninger tilpasset interiør og grafisk profil, sier Nybo.

Skiltserien består av et mangfold formater som er modulære slik at de kan settes sammen i mange kombinasjoner, eller de kan stå helt alene for seg selv. BDsign er skilt med faste tekster eller papirfleksible skilt med smarte akrylfronter. Skiltene er i lakkert aluminium med en lekker silkematt overflate.

– Alle skilt kan tilpasses universell utforming med taktil tekst og braille. Braille er det samme som punktskrift/blindeskrift, forklarer Nybo.

Vinner jobber på løsningen

Skiltserien skal selges via BK Dekorimas forhandlere rundt i landet.

– Vi gjør skiltserien enkelt tilgjengelig for sluttbruker ved at den kan kjøpes av våre lokale forhandlere i Norge. Vi har også laget en egen nettside, www.bdsign.no hvor man kan finne informasjon om skiltene.

BDsign har allerede gjort at bedriften på Nordre Fokserød har vunnet to store jobber, Jotuns nye administrasjons- og FOU-bygg på Gimle i Sandefjord og Labo sykehjem på Gjøvik.

Fakta om skiltmodulsystemet:

  • Skiltserien har et enkelt og rent design
  • Produsert i materialer med høy kvalitet og høy finish. Alle skilt er pulverlakkert.
  • Skiltserien er modulbasert med mange forskjellige formater som kan kombineres som gjør at man kan bygge større informasjonsskilt samtidig som man kan levere enkle skilt, alle med samme design og finish. Lett å tilpasse alle miljøer.
  • Fleks-serien er innovative med en smart magnetløsning på plexifronten. Dette gjør at det er meget enkelt å bytte innhold i skiltene (dette er en besparelse for sluttbruker). I praksis vil det si at bedriftene selv kan lage nye papirutskrifter og selv til enhver tid ha oppdaterte skilt.
  • Alle skiltene i serien kan printes med taktil skrift og blindeskrift. Dette gjør at man kan oppfylle økende ønske om tilpassing for blinde og svaksynte, såkalt universell utforming.
  • Selv med taktil skrift og blindeskrift opprettholdes den høye finishen og designet på skiltene. Det er få bedrifter i Norge som kan printe slik skrift direkte på skilt.
Les mer om skiltserien og se løsningene her: www.bdsign.no