Fullt trøkk i flunkende ny storformatavdeling

Image
Image
Image
Image
Image
Image

BK Dekorima har utvidet, og har nå full produksjon i sin nye 550 m2 storformatavdeling. Her styres to store maskiner som setter bedriften i stand til å trykke på store flater i et bredt utvalg av materialer.

– Med denne investeringen opprettholder vi målet vårt om å ligge i tet når det gjelder ny maskinvare og i kompetanse hos de ansatte, sier daglig leder Arne Nybo.

Maskinen han viser innerst i det nye 550 m2 avdelingen,  en hybrid flatbedprinter som heter Agfa Tauro Den durer jevnt over flater med en bredde på 250 cm, og kan trykke i nærmest ubegrenset lengde på rull – ellers både på ulike harde materialer. Bortenfor står et datastyrt skjærebord, fra Esko Kongsberg. Dette er et av de største på markedet.

Produserer for bedriftsmarkedet

Sammen med key account manager Pål Henriksen, viser han fram typiske produkter de nye maskinene kan levere. At det ble akkurat disse maskinene, er ingen tilfeldighet.

– Vi har vært på befaring i fabrikker flere steder i Europa før valget falt på akkurat disse, sier Nybo.

Pål Henriksen understreker at det er produksjonene som leveres herfra, har det profesjonelle markedet med behov for profilartikler som målgruppe. Det krever høy kvalitet i alle ledd av leveransene, og kyndige ansatte til å betjene maskinparken.

Spisser kompetansen

– Vi har hatt flere ansatte på kurs hos leverandøren Agfa i Belgia, i tillegg til en opplæringsperiode her i lokalene, sier Henriksen.

– Kompetansen hos de ansatte er avgjørende for å få god produksjonsflyt og utnytte mulighetene maskinvaren byr på for bedriften.

Storformatsatsingen gjør at BK Dekorimas produksjonslokaler har økt til 1700 m2 på Nordre Fokserød, og en investering på 7 millioner kroner før avgifter.

Styrker konkurransekraften

– Det er klart vi har styrket konkurransekraften vår. Vi merker effekten av investeringen i maskiner og kunnskap, til syvende og sist gjør det at kundene våre kan få enda bedre og mer tilpassede profileringsløsninger, sier Nybo.

Nye kontrakter er signert, leveranser som ikke var mulig å tilby tidligere er levert. Materialene som kan leveres i store formater spenner seg fra skumplater, bølgepapp og kartong til aluminium, plexi og bambus eller finer.